https://hook.eu2.make.com/tqle6tcb33wyu1qyux9cw3nvxvncqpl6
top of page

כמה קלפים השלכתיים כדאי לכלול בחפיסה?

עודכן: 22 בפבר׳

כשיוצרים או בוחרים חפיסת קלפים השלכתיים, השאלה "כמה קלפים צריך?" עולה לא פעם. חפיסה קטנה מדי עלולה להגביל את המשתמשים, אך חפיסה גדולה מדי עלולה ליצור עומס ולהקשות על הבחירה. אז איך מוצאים את האיזון הנכון?


כאשר יצרתי את המותג SHARING, חקרתי רבות כדי להבין איך ליצור את חפיסת הקלפים ההשלכתיים המושלמת – כזו שתהיה מגוונת, נוחה לשימוש, ומדויקת לתהליכים טיפוליים והנחייתיים.

מתוך הניסיון הזה, אני יודעת שאין תשובה אחת שמתאימה לכולם, אבל מציגה בפניך מאת עקרונות המפתח שיכולים לעזור בבחירת מספר הקלפים האידיאלי.


מספר הקלפים בהתאם לסוג השימוש


נקודת המוצא – גמישות ושימור רעננות החפיסה

כדי שהקלפים יוכלו לשרת אותנו בצורה מיטבית, חשוב לזכור שלא כל הקלפים חייבים להיות פרוסים מול המשתתפים בכל שימוש.

כמנחים או מטפלים, אנחנו בוחרים את מספר הקלפים בהתאם לסיטואציה – לפעמים נרצה להציע מבחר רחב יותר, ולפעמים לצמצם כדי למקד את ההתבוננות והבחירה.

לכן, כדאי שתמיד יהיה ברשותנו מעט יותר קלפים ממה שאנחנו מציגים בפועל, כך שנוכל להתאים את החוויה בצורה גמישה לכל מפגש.

בנוסף, כאשר עובדים עם חפיסה אחת לאורך זמן, חשוב שהיא תהיה מספיק מגוונת, כדי שהקלפים לא ימצו את עצמם מהר מדי. חפיסה עשירה ומגוונת מאפשרת להמשיך להשתמש בה לאורך מפגשים רבים, מבלי לחזור שוב ושוב על אותם קלפים ולשמור על רעננות וגילוי מחודש בכל אינטראקציה.


בעיני, מינמום שלך 25 קלפי SHARING נדרשים כדי להתחיל לעבוד, בין אם בקבוצה או אחד על אחת.


עבודה פרטנית – שומרים על מיקוד

בטיפול אחד על אחד אין צורך בפריסה גדולה מדי של קלפים. כ 25–40 קלפים מספיקים כדי לאפשר בחירה מגוונת, תוך שמירה על פשטות שמונעת הצפה רגשית או קוגניטיבית. הרעיון הוא לאפשר למטופל או למונחה להתחבר לתמונות מבלי להרגיש בלבול מול כמות מוגזמת של אפשרויות.


עבודה קבוצתית – התאמת הכמות למספר המשתתפים

במפגשים קבוצתיים, כדאי להסתמך על כלל אצבע: כשלושה קלפים לכל משתתף. כך, בקבוצה של חמישה משתתפים, פריסה של 15 קלפים תספיק, ואילו בקבוצה של 13 משתתפים, נצטרך פריסה של לפחות 40 קלפים. אלו יאפשרו לכל אחד לקבל מבחר מתאים.


דוגמאות לאיגוד של סט קלפים
דוגמאות לאיגוד של סט קלפים

שיקולים נוספים בבחירת גודל החפיסה


איזון בין גיוון לעומק- חפיסה קטנה יותר יכולה להיות ממוקדת ומדויקת, אך עלולה להרגיש מוגבלת לאחר זמן מה של שימוש. חפיסה רחבה מאפשרת גיוון רב יותר, אך אם אין בה היררכיה או ארגון ברור, היא עלולה להכביד על המשתמשים. לכן, חשוב לוודא שהקלפים שנבחרו מספקים עומק ומשמעות בכל שלב של העבודה. ניתן לקרוא על כך במאמר זה.


ניידות ונוחות שימוש- עבור מי שמוביל מפגשים מחוץ לקליניקה או מנחה סדנאות במקומות שונים, משקל וניידות הם גורמים חשובים. חפיסה קומפקטית קלה יותר לנשיאה, בעוד שחפיסה גדולה מתאימה יותר לשימוש קבוע בקליניקה או בסדנאות מובנות.


אפשרות להעשרת החפיסה עם הזמן - עם קלפי SHARING, אין צורך למהר ולרכוש חפיסה גדולה מיד. אפשר להתחיל עם כמות קטנה יותר ולבחון איך הקלפים משתלבים בעבודה. בהמשך, ניתן להוסיף קלפים חדשים שמתעדכנים באתר, כך שהחפיסה תישאר רעננה ודינמית לאורך זמן.


אין מספר אחיד של קלפים שמתאים לכל שימוש. הבחירה תלויה בגורמים כמו סוג העבודה, מספר המשתתפים, נוחות השימוש והעדפות אישיות. העיקרון המנחה הוא לבחור חפיסה שמציעה מספיק גיוון בלי ליצור עומס מיותר – ואם צריך, להוסיף קלפים בהדרגה, בהתאם להתפתחות העבודה האישית או הקבוצתית.

 
 
 

Comments


bottom of page